Wie is Petra Verweij ?

Op 8- jarige leeftijd kreeg ik mijn eerste pianolessen en het zingen zat er ook al vroeg in. Op advies van de leider van het jeugdensemble in Huizen, waarin ik zong, begon ik in 1987 via de Academie voor Lichte muziek in Hilversum met mijn eerste zanglessen bij de Engelse gospelzanger en acteur George Webb.

Na wat omzwervingen werden de lessen klassieke zang in 1992 vervolgd aan de muziekschool Meppel bij Els Liebregt, waarbij  met regelmaat concerten en uitvoeringen werden georganiseerd. Els maakt deel uit van de alten van het Groot Omroepkoor.

In 1997 begon ik als dirigent van het jeugdkoor Stan Vocaal in Steenwijk. Op advies van Els volgde ik de tweejarige dirigentenopleiding o.l.v. Harry Camstra, bij het ICO in Assen, welke in 1999 werd afgerond.

 

Tijdens deze opleiding raakte ik betrokken als zangeres in verschillende koorprojecten, waarna in 1999 mijn studie voor schoolmuziek aan het conservatorium te Zwolle volgde. Tijdens deze opleiding heb ik in 2003 mijn zang afgerond bij Heike Rowold. Als zangeres heb ik meerdere optredens in verschillende vormen, stijlen en genres uitgevoerd. Als dirigent heb ik eerder een achttal koren en daarnaast een aantal projectkoren gedirigeerd. In mijn zangpraktijk komen er vele leerlingen in uiteenlopende leeftijden op de lessen. De praktijk van het regelmatig zelf zingen in koor, het zelf spelen, maar ook het instuderen van de musical, ervaar ik als heel waardevol voor het lesgeven. Voor het coachen voor een optreden of voor een eigen optreden word ik graag gevraagd.

Tijdens het geven van muzieklessen komen verschillende genres, stijlen en mogelijkheden aan bod. 

De zanglessen, de AMV-lessen, de koorstemvorming en de presentatielessen geef ik graag op een ontspannen en begrijpelijke manier.

De zanglessen worden op dit moment bij mij aan huis gegeven. Koorstemvorming en repetities worden ter plekke gegeven. In overleg heb ik overdag en in de avond mogelijkheden om mijn lessen of repetities te verzorgen.

Je kunt altijd, voor een eventuele kennismaking of als je vragen hebt, vrijblijvend contact opnemen.

 

 

 

 

I